myphone.gr :: news

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Έκθεση φωτογραφίας στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας.

Τη δική τους πραγματικότητα για τους μετανάστες μέσα από τη φωτογραφία παρουσιάζουν μαθητές γυμνασίου, λυκείου και νέοι φωτογράφοι, Έλληνες και ξένοι, σε μία έκθεση στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας. Παράλληλα, οι φωτογραφίες συνθέτουν και ένα λεύκωμα.
«Μας είπε η κυρία μας να φέρουμε ο καθένας κάτι από την πατρίδα μας. Ποια πατρίδα μας; Εδώ είναι η πατρίδα μας. Εδώ γεννηθήκαμε. Να φέρουμε κάτι από που;» λένε οι μικρές Αννα και η Σοφία από την Τουρκία, ενώ ο 30χρονος Καρίμ λέει: «Γιατί τώρα, εδώ, αν το σκεφτείτε, εγώ ποιον άλλον έχω εκτός από εσάς;».
Οι φράσεις αυτές αναφέρονται στις σελίδες του φωτογραφικού λευκώματος «City Streets» (Οι δρόμοι της πόλης). Δεκατέσσερις φωτογράφοι ταξίδεψαν για 14 μήνες στους δρόμους της Αθήνας, προκειμένου να αποτυπώσουν τη δική τους εικόνα για την ζωή στην πόλη.
Την ίδια στιγμή μαθητές διαφόρων εθνικοτήτων από δέκα σχολεία του νομού Αττικής βγήκαν στο δρόμο με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στο χέρι, συλλαμβάνοντας εικόνες της καθημερινότητας από τις γειτονιές, το σπίτι, το σχολείο.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Βρετανικό Συμβούλιο και το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Την επιλογή των φωτογραφιών του λευκώματος έκανε ο φωτογράφος Νίκος Οικονομόπουλς, ενώ οι μαρτυρίες των μεταναστών προέρχονται από έρευνα της ανθρωπολόγου Ναντίνας Χριστοπούλου.
Η φωτογραφική έκθεση θα φιλοξενείται μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2008 στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε Θεσσαλονίκη και Βρυξέλλες.
Συγχρόνως θα δοθούν παραστάσεις θεάτρου του δρόμου -στις 20 Νοεμβρίου στην Αγίου Κωνσταντίνου, έξω από το χώρο της έκθεσης και την επομένη στον πεζόδρομο του Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, όπου θα υπάρχει και υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας.

πηγή www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Google